De historie

De historie van het Wadvissersgilde
De schippers van het Wadvissersgilde zijn afkomstig uit de visserij. Als jonge mannen zijn ze vanuit de lagere of middelbare school naar zee gegaan. Dat lijkt nu raar en onmogelijk, maar toen was het in onze wereld vrij normaal. Twee van de gildebroeders zijn begonnen op de Noordzee in de tong en scholvisserij en garnalen. Eén begon er als palingvisser. In hun loopbaan als visser zijn ze ook veranderd van schip en visserij. Ze hebben dan ook op haring gevist bij Engeland, kabeljauw bij Denemarken, tong en schol op de Noordzee en op het wad op kokkels, paling, spiering, harders et cetera. Door dat dit allemaal is beleefd hebben we dan ook onze kijk op de zee en het zeeleven gekregen.

Vanaf de jaren ’80/ ’90 varen we met groepen op het wad. Eerst sportvissen (toen de vangsten nog goed waren met de hengel) en in 2001 is het Wadvissersgilde opgericht. Vanaf die tijd verzorgen we wadexcursies, een ongelofelijk mooie ommekeer in ons leven. Het gaat nu niet om de hoeveelheid vis, maar we willen de mensen bewust maken van de schoonheid van het Wad en het IJsselmeer. Wij willen graag de kennis en ervaringen delen met anderen die werkzaam zijn met de Wadden en de natuur en graag ook onze ervaringen en kennis overdragen aan een jongere generatie. Een uitbreiding naar andere haven van het totale Wad in Nederland, Duitsland en Denemarken behoort ook tot onze doelstelling.

Het Wadvissersgilde heeft verschillende arrangementen om een zo breed mogelijk publiek te kunnen bedienen. Het prijspeil is van €10,00 tot €60,00 per persoon zodat scholen met een klein budget, studiedagen en personeelsverenigingen allemaal met ons mee kunnen. Vooroordelen poetsen we nu meteen even weg! Wadlopen is niet zwaar en niemand wordt zeeziek!

Reacties zijn gesloten.