Wadexcursie

Vanuit Den Oever (Noord-Holland) wordt gestart met een tocht door het Amsteldiep of het Visjagersgaatje naar de zandbanken. Onderweg worden boeiende verhalen verteld door de visserman en wat hij allemaal heeft beleefd. Daarbij komt u ook meer te weten over de vaarroutes, de boeien en de dieren in deze omgeving.
Terwijl het schip de zee opstoomt, ruikt u de zilte lucht van het Wad.

Het gebied en wat er leeft
U maakt kennis met de geschiedenis van het voormalig eiland Wieringen en de Afsluitdijk, waarna er gevist wordt met een sleepnet. De vangst wordt gesorteerd en bekeken op een watertafel. De bezoeker krijgt de mogelijkheid om de zeedieren te leren kennen. Proef het verschil tussen het zoutgehalte bij de spuisluizen van de Afsluitdijk en verder op zee.

De werking van eb en vloed in dit uniek natuurgebied is bijzonder, de Waddenzee is dan ook elke dag anders. Geniet van het droogvallende wad, de talrijke vogels en zoek de zeehonden op hun favoriete zandbank.

Wadlopen
Ook wadlopen behoort tot één van de specialiteiten van het Wadvissersgilde en is dan ook zeer de moeite waard om te beleven. Het Wad biedt een ongekend mooi stukje natuur, rust en vrijheid. Hoor de stilte. Zwerf over de zandplaat en verken de wadbodem met een hark, schep en zeef. Probeer garnalen te vangen met een duwnet en zoek met een “waddendetector” naar verborgen kokkels vlak onder het zand.

Blote voeten of laarzen
In de zomer voelt u het zachte zand met blote voeten, maar in het voor- & naseizoen hebben wij ‘lease-laarzen’ voor u. Dit deel van de Waddenzee ligt zeer beschut, dus kan de Wadexcursie vrijwel altijd doorgaan.

Een Wadexcursie is geschikt voor iedereen die het Wad van dichtbij wil beleven. Ook voor bedrijfsuitjes of schoolreisjes.

Reserveren
De Wadexcursie is alleen voor groepen te boeken op alle dagen dat het getij goed uitkomt.
Om te reserveren vanuit Den Oever kunt u één van onderstaande gildebroeders bellen:
WR 130 – Jan Rotgans             tel. 06 – 51 78 35 45
WR 70   – Jan Heijligenberg      tel. (0227) 51 14 31

Vanaf Ameland worden andere Wadexcursies georganiseerd:
WL 35 – Ab & Richard Kiewied      tel. 06 – 83 52 71 93

Reacties zijn gesloten.