De Zee & Het Schor

Natuurgebied Het Schor Den OeverHet Schor is een ogenschijnlijk normaal natuurgebied bij Wieringen, maar met bijzondere kenmerken die je eerst moet ontdekken. Dát kan met het Wadvissersgilde en daarbij beleeft u direct àlle facetten van het Wad!
U beleeft een uitgebreide vaartocht, er wordt met een net gesleept en we laten zien dat de zee leeft! Ook wordt er over de zandplaten van het Wad gewandeld (wadlopen). Een bezoek aan Het Schor biedt een fantastische aanvulling op deze complete excursiedag, want u ziet àlles van de zee tot en met de kust!

Het Schor

Het Schor is een overgangsgebied tussen de Waddenzee en de vaste wal. Ontstaan na de aanleg van de Afsluitdijk en de aanpassingen bij de dijken van de haven.

De vegetatie op Het Schor is heel divers, van ‘gras’ tot zilte groenten als zeekraal en lamsoor. Tijdens de excursie van het Wadvissergilde wordt er gevoeld, geroken en geproefd in het gebied. De planten krijgen te maken met droogtes, maar ook met drijfnatte periodes. Niet alleen door zoete regen, maar ook door zout zeewater.

Er leeft van alles op Het Schor, maar de meest opvallende zijn de vogels. Zij vinden in dit gebied rust en ruimte om te leven en te overleven. Maar ook plankton, slakjes, garnalen en visjes vinden hun weg bij Het Schor en tussen de planten vind je vele soorten insecten.

De omgeving van Het Schor is bijzonder, aan de ene kant de Waddenzee met haar natuurpracht en aan de andere kant het heuvelachtige landschap van het oude Wieringerland. Een landschap om van te genieten.

Wat kunt u verwachten
U wordt aan boord welkom geheten met koffie. Daarna varen we uit en kunt u genieten van een prachtige en informatieve dag.
Inbegrepen zijn:
– soep en verse broodjes
– heerlijk Captain’s Dinner
De dag wordt afgesloten met koffie.

Deze 7 uur durende tocht kost €60,- per persoon.

Reserveren
Op dit moment wordt aan de nieuwe website van Het Schor gewerkt, maar het is al mogelijk om dit arrangement te boeken voor groepen vanaf 12 personen!
Om te reserveren kunt u één van onderstaande gildebroeders bellen:
WR 130 – Jan Rotgans             tel. 06 – 51 78 35 45
WR 70   – Jan Heijligenberg      tel. (0227) 51 14 31

Reacties zijn gesloten.