De Zee & Het Schor

Natuurgebied Het Schor Den OeverHet Schor is een ogenschijnlijk normaal natuurgebied bij Wieringen, maar met bijzondere kenmerken die je eerst moet ontdekken.

Het Schor

Het Schor is een overgangsgebied tussen de Waddenzee en de vaste wal. Ontstaan na de aanleg van de Afsluitdijk en de aanpassingen bij de dijken van de haven.

De vegetatie op Het Schor is heel divers, van ‘gras’ tot zilte groenten als zeekraal en lamsoor. Tijdens de excursie van het Wadvissergilde wordt er gevoeld, geroken en geproefd in het gebied. De planten krijgen te maken met droogtes, maar ook met drijfnatte periodes. Niet alleen door zoete regen, maar ook door zout zeewater.

Er leeft van alles op Het Schor, maar de meest opvallende zijn de vogels. Zij vinden in dit gebied rust en ruimte om te leven en te overleven. Maar ook plankton, slakjes, garnalen en visjes vinden hun weg bij Het Schor en tussen de planten vind je vele soorten insecten.

De omgeving van Het Schor is bijzonder, aan de ene kant de Waddenzee met haar natuurpracht en aan de andere kant het heuvelachtige landschap van het oude Wieringerland. Een landschap om van te genieten.

Reacties zijn gesloten.