Onze visie

Visie van het Wadvissersgilde
Mensen bewust maken van de schoonheid van de Waddenzee en IJsselmeer.

Het is een complex gebeuren om mensen de schoonheid van het Wad te laten beleven. Als er veel vis is en ongelofelijk mooi weer, dan kan iedereen gids op het Wad zijn. Dit gebeurt best wel een aantal keren per jaar, maar we wonen tenslotte in Nederland en dan is het weer ook wel eens anders.

Inmiddels hebben wij met z’n drieën meer dan honderd jaar ervaring en weten dat er altijd(!) mooie momenten en stukjes natuurbeleving zijn. Grauwgrijze luchten met meer dan honderd soorten grijs, weersveranderingen waar vogels op reageren en windveranderingen waar vis op reageert. Dat zijn bijvoorbeeld mooie momenten waar je je gasten attent op wilt maken. Om ons werk goed en veilig te doen is tijd en rust belangrijk, zodat als we met onze gasten varen we hun de volle aandacht kunnen geven. Wij hopen dat we dit werk nog in lengte van jaren mogen verzorgen op het Wad.

Kennisoverdracht naar volgende generaties, kennisuitwisseling met o.a. de Waddenvereniging, Waddenacademie, Ecomare en Staatsbosbeheer staan bij ons hoog in het vaandel.

Wij Hebben Mooi Werk.

Reacties zijn gesloten.