Eco-Excursies

Onze arrangementen zijn divers en bieden voor ieder budget een unieke vaartocht. De gasten zijn heel divers en onze tochten kunnen we aanpassen naar de geĆÆnteresseerde doelgroepen:

Opstappers
Voor iedereen die eens op het Wad wil kijken en zich wil laten informeren over het leven op zee, zijn er mogelijkheden om mee te varen op vooraf gestelde vaartijden. Neem contact op met een van de gildebroeders van het Wadvissersgilde.

Groepen, familiefeest of bedrijfsuitje
Groepen, families of bedrijven kunnen prachtige vaartochten boeken, waarbij de Waddenzee wordt bekeken vanuit heel andere ooghoeken. Het Wad heeft een prachtig natuurschoon en met een ervaren gids komt u nog meer te weten over het gebied. Een wadexcursie bij een van de gildebroeders is hiervoor een prima uitje.

Scholen
Voor alle soorten scholen zijn er mogelijkheden om met het Wadvissersgilde de Waddenzee te verkennen.
Er zijn bij de gildebroeders arrangementen te organiseren, neemt u daarvoor contact op met een van hen.

Voor visserij of zee gerelateerde scholen zijn er uitgebreide arrangementen mogelijk. Vaak uitgelezen kansen om te weten wat er leeft in en op zee, maar ook om een bewustwordingsproces op gang te brengen ‘hoe om te gaan met de zee’. Wat gebeurt er als er olie wordt geloosd, afval overboord wordt gegooid of scheepslading wordt verloren. Welke schade kan er worden veroorzaakt aan flora en fauna. Waarbij voor het Wadvissersgilde belangrijk is dat onze toekomstige vissers en zeevaarders bewust worden van de kwetsbaarheid en schoonheid van de zee.

Horeca
De horeca weet als geen ander dat voedsel van een enorme hoge kwaliteit moet zijn en blijven. Wat biedt de Waddenzee aan hoogwaardige kwaliteit en welke mogelijkheden zijn er om de kennis bij restaurants en opleidingen te verbeteren. Het Wadvissersgilde kan bijzonder veel informatie geven over de vissoorten, het leefgebied en de diverse kenmerken van vis, schelpdieren en garnalen. Waardoor de kennis, maar ook de bereiding van vis naar een hoger niveau kan worden getild.

Vogelliefhebbers
Voor de Ć©chte vogelliefhebbers kan er een vogelexcursie worden gemaakt. Dit zijn bijzondere tochten die door iedere gildebroeder weer op zijn eigen wijze wordt georganiseerd.

Reacties zijn gesloten.