Eco-Excursies

Onze arrangementen zijn divers en bieden voor ieder budget een unieke vaartocht. De gasten zijn heel divers en onze tochten kunnen we aanpassen naar de geïnteresseerde doelgroepen:

Opstappers
Voor iedereen die eens op het Wad wil kijken en zich wil laten informeren over het leven op zee, zijn er mogelijkheden om mee te varen op vooraf gestelde vaartijden. Hiervoor is onder andere De Zee Leeft opgezet.

Groepen, familiefeest of bedrijfsuitje
Groepen, families of bedrijven kunnen prachtige vaartochten boeken, waarbij de Waddenzee wordt bekeken vanuit heel andere ooghoeken. Het Wad heeft een prachtig natuurschoon en met een ervaren gids komt u nog meer te weten over het gebied.
Een Wadexcursie is hiervoor een prima uitje, maar het is ook mogelijk om een hele dag te vertoeven bij De Zee & Het Schor.

Scholen
Voor alle soorten scholen zijn er mogelijkheden om met het Wadvissersgilde de Waddenzee te verkennen.
Het arrangement De Zee Leeft is uitstekend geschikt voor lagere (basis)scholen. Voor het middelbaar en hoger onderwijs is de Wadexcursie zeer geschikt.

Voor visserij of zee gerelateerde scholen is het uitgebreide arrangement De Zee & Het Schor een uitgelezen kans om te weten water leeft in en op zee, maar ook zeker om een bewustwordingsproces op gang te brengen ‘hoe om te gaan met de zee’. Wat gebeurt er als er olie wordt geloosd, afval overboord wordt gegooid of scheepslading wordt verloren. Welke schade kan er worden veroorzaakt aan flora en fauna. Waarbij voor het Wadvissersgilde belangrijk is dat onze toekomstige vissers en zeevaarders bewust worden van de kwetsbaarheid en schoonheid van de zee.

Horeca
De horeca weet als geen ander dat voedsel van een enorme hoge kwaliteit moet zijn en blijven. Wat biedt de Waddenzee aan hoogwaardige kwaliteit en welke mogelijkheden zijn er om de kennis bij restaurants en opleidingen te verbeteren. Het Wadvissersgilde kan bijzonder veel informatie geven over de vissoorten, het leefgebied en de diverse kenmerken van vis, schelpdieren en garnalen. Waardoor de kennis, maar ook de bereiding van vis naar een hoger niveau kan worden getild. Voor de horeca zijn zowel de Wadexcursies als De Zee & Het Schor zeer geschikt.

Vogelliefhebbers
Voor de èchte vogelliefhebbers kan er een excursie worden gemaakt naar Vogeleiland De Kreupel. Dit is een bijzondere tocht, dat gaat naar het IJsselmeer en kan alleen voor groepen worden gereserveerd. Bijvoorbeeld natuurclubs en groepen vogelaars.

Reacties zijn gesloten.