Duurzaam

6 april | Wij worden behoorlijk aan de tand gevoeld over duurzame ideeën, wat wij er mee doe en hoe wij daar tegen aan kijken. Wij wisten eerst niet wat het was, duur weten we wel wat dat is, maar –zaam daar moet je wat creatiever over denken om uit te komen.
Duurzaam is eigenlijk een nieuw woord waarbij ze willen dat het weer net zo gaat als vroeger, tenminste zo interpreteren wij het. Minder visdruk en ook minder druk op de natuur.
Wij vertellen vaak aan onze klanten dat op het scheepje waar we vroeger mee zijn begonnen geen radar zat, dus als het donker of mistig was kon je niet vissen. Er stond een kleine motor in (30 pk), dus als het hard waaide kon je ook blijven liggen. Wij wisten alleen niet dat we toen duurzaam bezig waren.
De kosten die we tegenwoordig hebben om te kunnen blijven varen zijn hoog. Een opsomming aan kosten die we nu hebben en die er vroeger niet waren zijn o.a.: verzekering, havengeld, volgsystemen, legesgelden, huur visvakken, herstelplannen, peperdure gasolie, allerlei organisaties waarbij je moet aangesloten zijn en nog veel meer van die onzin. Als een visserman dat allemaal moet betalen -en geloof me dat moet- is er maar één manier om dat te kunnen bewerkstelligen en dat is om naar zee te gaan en vooral niet te stoppen.

Laat de overheid eerst maar eens duurzame rekeningen naar ons toe sturen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.