Zeehondenspiering

1 juni | Er wordt op het moment weer aardig makreel gevangen met de hengel. Dat kan wel kloppen want wij vangen bliek, sardine en onder andere zandspiering, dit kleine spul wordt gegeten door de makreel. Waarschijnlijk heeft het ook met het mooie weer te maken. Ā We hopen dan ook dat de makreel en ander spul op het wad blijft als de warmte wat afzwakt.
Zandspiering hebben wijĀ in het verleden nietĀ veel gevangen, maar nu met het pelagisch net vangen we ze regelmatig. Zandspiering schijnt met z’n barst in het zand te zitten en als z’n Ā kop er bovenuit steekt kan de zeehond hem er uit scheuren. Wij wisten niet beter dan dat zandspiering niet voor consumptie geschikt was, maar nadat we er een paar gevangen hadden kon je voelen en zien dat ze modder vet zijn. De zeehonden zien er ookĀ best uit,Ā dusĀ wij vondenĀ het de moeite waard om deĀ zandspieringĀ  te proberen klaar te maken. WeĀ wilden ze bakken en in het zuur zetten, niet dat de zeehonden dat ook doen, maar het leek ons wel lekker.

Recept:
De zandspiering bakken in hete olijfolie tot ze gaar en bruin zijn en dan in zoetzuur, gemaakt van azijn, laurierblad, pepertje en suiker.
Het moeilijkste is dan om teĀ proberen om het een uurtje te laten staan.
Ze benne kostelijk.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.